2013. december 12., csütörtök

AB 12., 13. Akik nélkül nincs karácsony és a hagyományaink

Azt hiszem, hogy ezzel nem lepek meg senkit, de a család nélkül el sem tudnám képzelni az ünnepeket. Tényleg nagyon szeretem őket és ragaszkodom hozzájuk. A Reszkessetek betörőkből idézek: Nem kell játék, nem kell semmi, csak .... és ugyebár felsorolja a családtagjait.... és milyen igaz nekem az sem számítana, ha nem lenne semmi, sem ajándék, sem fa, csak hogy együtt legyünk karácsonykor. Ezenkívül Ecset, a cicám, idén lesz a 2. közös karácsonyunk, és ajándékot is kap....hiszen családtag.
Van egy rutinom ezekre a napokra: 23.-a Vera karácsony, ő a legjobb barátnőm, már lassan 10 éve tartjuk magunkat ehhez a naphoz. Egyik éven nálunk vagyunk, a másik éven náluk, ajándékozunk, sütizünk, likőrözünk, utána pedig körbejárjuk a falut és megnézzük a kivilágított házakat, és mesélünk, pletykálunk, miegymás :)
24. Itthon vagyunk hármasban, apa legtöbbször dolgozik, úgyhogy anyával ketten csinálunk meg mindent, főzés, karácsonyfa díszítés satöbbi... de apa szokta befaragni a fát, természetesen. Vacsora, és ajándékbontogatás után következik a közös filmnézés. (ami nem feltétlenül karácsonyi, apa néha nincsen ráhangolódva.... :)
25-26. Meglátogatjuk a nagyszülőket: a mamákat, akik ebéddel várnak minket, majd ajándékozunk, jaaa, reggel közösen templomba is megyünk és a papákat is felköszöntjük a temetőkben. Nálunk már ez is hagyomány. 25.én még buliba is megyek, ott a többi ismerősömmel tudok találkozni, és Boldog Karácsonyt kívánni, ez a gimis éveim óta szokásom. Buli előtt a másik barátnőmmel ajándékozunk, de ezen lehet, hogy idén változtatunk kicsit.
Régen 25 vagy 27 volt a pasis karácsonyom, de idén olyan nem lesz. :)
Ezenkívül semmi más hagyományt nem őrzünk, és nem is alakítottunk ki. Fagyöngyöt szoktunk az ajtó fölé tenni, amit apával ketten keresünk, és vágunk le... talán ez, amit kiemelnék még pluszba.
*E

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése